Een ontruimingsplan is zeer belangrijk!

Voor de veiligheid van jou en jouw werknemers is het belangrijk om een ontruimingsplan op te stellen. Deze kan je laten opstellen door de veiligheidsexperts van G4S Safety Solutions.

Wat is een ontruimingsplan?

In elk gebouw kan op een moment ontruiming noodzakelijk zijn. Dit is het geval als er bijvoorbeeld een gaslek is of er een brand woedt. Hierom is het zeer belangrijk dat er een ontruimingsplan wordt opgesteld, waarin staat hoe de mensen in het pand zo snel mogelijk het pand kunnen verlaten en in veiligheid kunnen worden gebracht.

Wat staat er in een ontruimingsplan?

In een ontruimingsplan staat wat er precies moet gebeuren om aanwezigen in een gebouw in veiligheid te brengen. Bovendien zorgt het ontruimingsplan ervoor dat jij snel interventiemiddelen in kan zetten. Dit plan bevat onder andere: een situatietekening, wat personeel moet doen als een ontruimingsalarm afgaat, wat de taken zijn van de receptie, bedrijfshulpverlener en de beveiliging als er ontruimd moet worden, wat installatie- en organisatiegegevens zijn, wat de alarmeringsprocedure inhoudt, het stroomschema alarmering, tekeningen van de plattegronden van de verdiepingen, en verklaringen van symbolen.

Voor elk gebouw is er een ander plan

Voor elk gebouw is er een ander plan met betrekking tot ontruiming. Dit komt omdat elk gebouw er natuurlijk anders uitziet. De plattegronden voor ontruiming zijn bijvoorbeeld heel uniek.

Waarom een plan van G4S Safety Solutions?

G4S zorgt ervoor dat jouw plan met betrekking tot ontruiming aan de richtlijn NEN 8112 voldoet. Bovendien zorgt G4S dat het plan actueel en passend blijft: we werken het plan bij waar nodig.

Kortom, G4S stelt zorgvuldig een plan op met betrekking tot ontruiming voor jouw organisatie of bouwproject!