Wat te doen bij sportblessures?

Sporten is heerlijk, tot je een blessure oploopt. Een sportblessure is ontzettend vervelend, want je kunt daardoor de komende tijd je favoriete sport niet meer beoefenen. Ben jij gewond geraakt tijdens het beoefenen van een sport? Dan weet je mogelijk niet goed wat je moet doen. Vaak wordt een bezoek gebracht aan de huisarts of de fysiotherapeut. Advies is in dat geval vaak om een paar weken te rusten. Bij ernstige blessures gaan zij over tot behandeling. Je kunt zelf echter ook actie ondernemen bij een blessure. Hoe? Door een EHBO-training te volgen.
Een EHBO-training helpt bij sport
Met een EHBO-training kun jij veel betekenen op het gebied van sport. Zo kun jij jezelf de nodige bezoekjes aan fysiotherapeut of huisarts besparen wanneer jij een EHBO-training hebt gevolgd. Daarnaast kun jij bij sportevenementen mensen ondersteunen die een blessure opgelopen hebben. Bij dergelijke evenementen ontstaan er namelijk vaak blessures. Sport en EHBO is dus een gouden combinatie. Wanneer jij zelf sport, mag EHBO dus ook zeker niet ontbreken. Daarnaast kun je EHBO ook buiten de sport natuurlijk heel goed gebruiken.
Meeste blessuregevallen
Sport en EHBO gaan hand in hand. Dat is met name bij het veldvoetbal, paardensport en hockey het geval. Bij deze sporten raken jaarlijks namelijk de meeste mensen geblesseerd. Daarnaast is het bewegingsonderwijs een bron van veel blessures. Ben jij trainer of gymdocent in plaats van sporter? Ook dan kan EHBO zeker een toevoeging zijn. Jij kunt jouw spelers of leerlingen dan ondersteunen wanneer zij een blessure hebben opgelopen.