Hoe werkplekken niet altijd adequaat zijn

magazijninrichting

Op werk en zelfs thuis zijn werkplekken zeer belangrijk, niet alleen omdat we daar werken maar ook omdat het een plek van motivatie en energie moet zijn. Dit is helaas niet altijd zo want er gaat altijd iets mis: De motivatie. Motivatie moet opgewekt zijn door jezelf en door het gemak van het maken van wat je wilt. Wat als je werkbank te klein is? Misschien staat het te hoog of te laag waardoor je onhandig met je armen moet werken? Je ziet het probleem, misschien bestaat deze motivatie wel maar je verliest het door kleine details bij je werkplek waardoor je je daarop gaat ergeren en veel tijd verliest.

Makkelijker werken met hulpmiddelen

Een werkplek hebben waarbij je je nergens aan ergert is dus belangrijk. Wat als je constant in beweging bent? Dan is het moeilijk om altijd fijn te voelen toch? Dat klopt deels, maar deels ook niet. Laten we denken aan een magazijn, in een magazijn moet alles goed te vinden zijn zodat je het gelijk op je palletwagen kan gooien. Dit is helaas niet altijd het geval omdat werk vaak een tijdsdruk heeft waardoor organisatie minder belangrijk is. Misschien vind jij het ook minder belangrijk, onbewust zorgt het ervoor dat je tijd verspilt. Zorg dus voor een goede werkplek en ga met anderen in discussie erover.

 

Problemen met motivatie bij een werkplek

Al deze motivatie is terug te halen nadat de werkplek verbetert is. Het vereist alleen open gedachte, alles wat negatief was moet je loslaten en zo proberen een nieuw beeld te krijgen. Het klinkt heel spiritueel, maar niet veel mensen merken dat hun gedachten in de weg zitten van het efficiënt werken. Een simpel voorbeeld is thuis onderhoud doen, het moet zeker weten om zo je huis in topconditie te houden maar soms hebben we er helemaal geen zin in. Ook al weten we hoe belangrijk het is, doen we het niet. Een grote tip? Laat je vooroordelen achter en werk ze!