Een Flowbot implementeren binnen defensie.

Defensie is een belangrijk beroep en onmisbaar in de samenleving. Toch is het een beroep waar de meeste mensen niet in eerste instantie snel aan denken. Aangezien er over het algemeen al krapte is op de arbeidsmarkt is het voor defensie belangrijk om zoveel mogelijk mensen te werven. Dit kan gedaan worden door ervoor te zorgen dat zij goed worden gezien op social media, waardoor mensen sneller een kijkje nemen op verscheidene websites van defensie. Op deze manier kan defensie zich goed profileren, waardoor zij nieuwe mensen kunnen aantrekken.

Hoe kan een flowbot effectief zijn binnen deze markt?

Waar de Chatbot al een flinke boost is voor elke customer serviceafdeling, is de flowbot nog eens de overtreffende trap. Ook de flowbot is namelijk compleet geautomatiseerd. Maar in plaats van reageren op open vragen, verwijst hij klanten naar het juiste team of geeft hij informatie door zelf multiple-choice vragen te stellen. Op deze manier wordt de klant begeleid door het gesprek. Wanneer klanten zich bevinden op de website, kunnen ze tegen verschillende dingen aanlopen. Dingen waarbij de flowbot de klanten in de juiste richting kan helpen, alleen al door de multiple-choice vragen te stellen. De bezoeker zal hierdoor, gemakkelijk, door een paar keer te klikken op de juiste pagina terecht komen. De flowbot kan hierop van tevoren ingesteld worden door een bedrijf die hierin gespecialiseerd is, bijvoorbeeld Chatkracht.

Waarom een flowbot?

Een flowbot is een makkelijke en een laagdrempelige manier van contact, zonder dat deze chat beheert moet worden. Het is een soort chatbot, alleen zorgt deze ervoor dat de klant middels een keuzemenu door de website wordt genavigeerd. Het team van chatspecialisten, of het bedrijf zelf, kan helpen wanneer nodig, zodat de websitebezoeker optimaal wordt geholpen. Een flowbot zal binnen deze sector kunnen zorgen voor service, tijdbesparing en het verhoogt de ultieme klanttevredenheid. De flowbot kan hierop van tevoren ingesteld worden door een bedrijf gespecialiseerd is in flowbots, bijvoorbeeld Chatkracht.