Management assistent opleiding

management assistent opleiding

De kurk waar veel bedrijven op drijven is de management assistent. Ook al bestaat de directie uit nog zulke getalenteerde mensen; zonder iemand met een management assistent opleiding blijven ze nergens. Het bijzondere van een management assistent is dat die met de directie meedenkt en alle praktische dingen regelt. Dat betekent de agenda bijhouden, hotels boeken en reizen reserveren. Maar ook het organiseren van evenementen of speciale bijeenkomsten voor zakenrelaties liggen allemaal op het bordje van degenen die de management assistent opleiding hebben afgerond. Een bijzondere eigenschap van mensen die zo’n baan willen, is dat zij het meest in hun element zijn als ze problemen kunnen oplossen.

management assistent opleiding

Groot tekort aan management assistenten

Er zijn veel vacatures voor bedrijven die een management assistent zoeken. Daarom is het wel verrassend dat niet meer mensen de management assistent opleiding willen volgen. De populariteit van de functie van management assistent is erg groot, maar het is niet zo eenvoudig om als bedrijf een goede management assistent vast te houden. Vaak krijgen deze assistenten aanbiedingen van andere bedrijven, waar ze meer kunnen verdienen. Dan moet je weer iemand anders een management assistent opleiding laten volgen. De reden dat veel managementassistenten wegvloeien is ook omdat deze functie veel kansen biedt voor een andere functie.

Praktische informatie over de management assistent opleiding

De management assistent opleiding bestaat uit twee delen. Eerst volg je de opleiding administratief medewerker. Pas als je daarvoor een diploma hebt mag je verder met de vervolgopleiding management assistent. Daar leer je zakelijk Nederland en zakelijk Engels corresponderen. Ook bevat deze vervolgopleiding een deel organisatie & planning. In totaal kostten de beide opleidingen samen 45 weken tijd. Elke week wordt er een klassikale les van 3 uur aangeboden. Het is noodzakelijk om aanvullend wekelijks een dagdeel te besteden aan huiswerk.