De voordelen van het juiste balkonscherm

balkonhekken

Heb je net een huis gekocht met een balkon of wil je je huidige balkon een nieuwe look geven? Dat kan natuurlijk door er leuke planten neer te zetten, maar dat kan ook door het hekwerk van het balkon te veranderen en/ of het juiste scherm te plaatsen. Dat kan nog best een opgave zijn, want er zijn twee soorten schermen met beiden hun charmes. Je hebt namelijk gevelschermen en privacyscherm. Wij nemen de voordelen van elk scherm met je door zodat jij daarin de juiste keuze kunt maken.

De verschillende vormen gevelschermen

Gevelschermen zijn schermen die voor een gevel worden gemonteerd om bijvoorbeeld de galerij eenzelfde uitstraling te geven en deze deels dichtmaken. Gevelschermen zijn er in verschillende soorten en maten en geven een speels effect aan een balkon of galerij. Daarnaast bieden ze ook privacy zodat je ongestoord kunt zitten op je balkon. Deze schermen zijn ook nog eens geluidswerend. Een fijne bijkomstigheid is dat deze schermen een mooie uitstraling hebben en je uit verschillende maten en modellen kunt kiezen.

De functies van privacyschermen

De naam zegt het al, privacyschermen zorgen voor privacy. Als je bijvoorbeeld een balkon deelt met de buurman, kun je een privacyscherm in het midden plaatsen, zodat je beiden een eigen balkon hebt en geen last van elkaar. Er kan niet door het scherm heen gekeken worden wat ervoor zorgt dat je ongestoord kunt genieten van je rust. Naast tussenscheiding, dient het privacyscherm ook als erfafscheiding. Dankzij de geblurde binnenkant kan niemand naar binnen kijken.

Beide schermen hebben dus hun voordelen. Je kunt dus zelf het beste nagaan welk scherm het best bij jou en je balkon of galerij past. Er is in elk geval genoeg keuze om het beste uit je balkon te halen en te genieten van je privacy. Denk hier van tevoren goed over na, want het is een belangrijke keuze om te maken.