Dit zijn de voor- en nadelen van een latex matras

Matrassen worden gemaakt van uiteenlopende materialen. Een materiaal dat groeit in populariteit is de latex matras. Het heeft als materiaal veel voordelen, maar is niet voor iedereen geschikt. dit wil je weten over latex matrassen. 

Het is een natuurlijk product

Latex is eigenlijk een soort rubber en is dus een natuurlijk product. Als materiaal is het dus rekbaar en veerkrachtig. Latex is ook een eco-vriendelijke materiaalkeuze.

Bed

Comfort en veerkracht

Een latex matras staat erom bekend dat het zeer prettig ligt. Dit heeft ook weer te maken met de veerkracht die het materiaal biedt. Doordat latex over de hele oppervlakte dezelfde eigenschappen heeft is het bovendien ideaal voor stellen. Je voelt vrijwel geen beweging van je partner wanneer hij of zij zich omdraait in de slaap. 

Lichaamsondersteuning

Latex past zich aan de vorm van je lichaam aan. Dat heeft een drukverlagende werking. De natuurlijke curve van je ruggengraat wordt goed ondersteund. De matras biedt echter ook tegendruk en is daarom bekend om de goede ondersteuning. Welke slaaphouding je ook hebt – op je rug, buik of zij – je zal een goede steun voelen.

Antibacterieel

Latex is een perfect materiaal voor mensen die allergieën hebben. Het is niet gevoelig voor huisstofmijt, schimmels en andere bacteriën. Het helpt dan ook gezondheidsproblemen vermijden voor mensen met astma. 

uitschuifbed

Voornaamste nadeel latex

Latex wordt warm. Voor sommige mensen is dat heel prettig. Met name als je het snel koud hebt ‘s nachts biedt latex de oplossing. Warm je echter snel op in je slaap dan is latex misschien niet voor jou.