De voordelen en nadelen van LED tl verlichting

tl verlichting onder keukenkastjes

Misschien denk je er aan om jouw tl verlichting onder keukenkastjes te vervangen door LED tl verlichting, maar weet je niet welke van de twee beter voor jou is. Daarom is het belangrijk om een lijstje te maken met de voordelen en de nadelen van beide verlichtingen.

tl verlichting onder keukenkastjes

Wanneer jij de tl verlichting al een langere tijd in jouw keuken hebt en je eraan denkt om die te vervangen, is dat al een teken dat tl verlichting misschien niet iets voor jou is. Als je niet goed bent in lijstjes maken met de voor- en nadelen maak je dan geen zorgen, want de voor- en nadelen van LED tl verlichting wordt hier op een rijtje gezet voor jou. 

De voordelen van LED tl verlichting

Een van de vele voordelen van LED tl verlichting is dat die verlichting meteen aangaat, met een volle sterkte ook nog. Hij hoeft dus niet op te warmen, zoals bij spaarlampen wel het geval is.

Daarnaast houdt LED tl verlichting van de kou en wordt het licht niet minder. Hierdoor kan jij de LED tl verlichting plaatsen op de meest koude plekken, zoals een koelcel bijvoorbeeld.

Tot slot is er in LED tl verlichting absoluut geen kwik te vinden. Hierdoor lopen jij en jouw gezondheid geen risico meer. Jouw gezondheid en het milieu zijn dus dankzij de LED tl verlichting veilig. 

De nadelen van LED tl verlichting

Een van de nadelen van LED tl verlichting is dat het duurder is dan gewone tl verlichting. Dit kan voor mensen een afknapper zijn om LED tl verlichting te kopen, maar uiteindelijk is zo’n investering beter voor de toekomst.

Een LED tl verlichting kent niet veel nadelen. Er is echter wel één nadeel dat voor mensen vaak een afknapper is om de LED tl verlichting aan te schaffen. Het nadeel is dat LED tl verlichting wat duurder is dan gewone tl verlichting. Op korte termijn lijkt zo’n investering niet jouw geld niet waard, maar op lange termijn zal je er alleen maar profijt van gaan hebben.