Wat is incasso en een incassobureau

Incasso info

Incasso is een proces waarbij geld wordt verkregen van een persoon of bedrijf die een schuld heeft bij een ander. Incasso kan worden uitgevoerd door een incassobureau of een advocaat, of door de oorspronkelijke schuldeiser. Hieronder lees je meer over incasso info.

Incassobureaus zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het innen van schulden. Deze bureaus kopen schulden van schuldeisers tegen een sterk gereduceerd tarief, en doen vervolgens alle redelijke inspanningen om die schuld te innen. Incassobureaus moeten voldoen aan alle staats- en federale wetten bij het innen van de betaling van een schuld, en mogen alleen op bepaalde uren van de dag contact opnemen met de schuldenaar. Dit kan betekenen dat zij moeten bellen, brieven of e-mails moeten sturen, gebruik moeten maken van geautomatiseerde telefoonsystemen (zoals de systemen die worden gebruikt om je te bellen over jouw creditcard saldo), en andere methoden van communicatie. Incassobureaus zijn ook verplicht bepaalde informatie te verstrekken wanneer zij voor het eerst contact opnemen met de debiteur over zijn schuld.

Incasso info

De procedure van een incassobureau

Incassobureaus hebben een procedure om contact met je op te nemen over een onbetaalde schuld.

  1. Ze zullen beginnen met je een brief te sturen per post. Daarin staat wie de incassant is en hoeveel geld je hem verschuldigd bent, en ook alle andere informatie die je kan helpen erachter te komen waar ze het over hebben – de naam van het bedrijf waarvoor ze incasseren, om wat voor soort schuld het gaat (zoals een creditcard of een medische rekening), enzovoort. Deze eerste communicatie zou voldoende moeten zijn om je te vertellen of ze al dan niet de juiste persoon te pakken hebben en of je hen werkelijk iets verschuldigd bent.
  2. Als ze niets van je horen, schrijven ze nog een brief waarin ze zeggen dat ze nog niets van je hebben gehoord, maar dat betekent niet dat je niet van plan bent hen terug te betalen. Dit is hun laatste kans om contact met je op te nemen voordat ze naar de volgende stap gaan.
  3. Als je nog steeds niet reageert, sturen ze een soort kennisgeving waarin staat dat als ze niets van u horen, na een bepaalde tijd (meestal ongeveer 30 dagen) jouw schuld zal worden overgedragen aan een incassobureau voor verdere actie.