De functie van de draagarm in een audi a3

draagarm audi a3

Van alle auto-onderdelen, is de draagarm misschien wel het onderdeel waar mensen het minste van weten. De draagarm is dan ook niet zichtbaar, en ook niet een onderdeel dat je zelf kunt vervangen. Sterker nog: het wordt überhaupt niet vaak vervangen, want de draagarm zou als het goed is heel lang mee moeten gaan. Hier lees je alles over de functie van de draagarm audi a3.

Over de draagarm

De draagarm zit binnen in je auto, ook bij een audi. Deze kun je dus helemaal niet zien. Toch dient de draagarm een zeer belangrijke functie, ook en misschien zelfs wel juist bij een audi. De draagarm vangt namelijk veel kracht op. Bij het besturen van een auto komt veel kracht vrij. Hoe groter de auto, hoe meer kracht er vrijkomt. Een audi – een vrij grote, stevige wagen – heeft dus een zeer stevige draagarm nodig. Daar leunt als het ware de hele auto op. Het is een stalen constructie die ontzettend zwaar is maar dus ook ontzettend veel kan hebben. Het is ook daarom dat de draagarm niet vaak aan vervanging of reparatie toe is; het is misschien wel het meest krachtige onderdeel van de auto. 

draagarm audi a3

Problemen aan de draagarm herkennen

Het lastige van een probleem aan de draagarm, is dat het vaak betekent dat de auto zo goed als total loss is. Het vervangen van een draagarm is namelijk als het vervangen van de hele auto: het kost veel geld en is het vaak niet waard. Bij klassieke wagens of andere bijzondere auto’s wordt het echter nog wel eens gedaan, omdat deze zo bijzonder zijn dat je ze wil bewaren zo lang als het kan. Hoe weet je nu of er iets mis is met de draagarm? Dat is vrij lastig te merken. Als je voelt dat sturen niet meer soepel gaat, dan kan dit te maken hebben met de draagarm. Er kunnen echter ook veel andere dingen aan de hand zijn. Wanneer de auto flink rommelt, ratelt of tikt, dan is het in ieder geval goed om ook de draagarm te laten controleren.